arganPretios si cu o valoare inestimabila in industria frumusetii, istoria uleiului de argan sau aurul galben lichid pare desprinsa din basmele celor 1001 de nopti. Eficacitatea sa a fost dovedita timp de secole, iar pretioasele sale virtuti ofera frumusete si relaxare celor care stiu sa il foloseasca inteligent.

Originea este arborele de argan (Argania spinosa), care creste doar in regiunea de sud-vest a Marocului, Essaouira-Agadir. Utilizat de femei timp de secole pentru numeroasele sale virtuti, uleiul de argan suscita interesul atat pentru proprietile sale cosmetice cat si pentru cele dietetice. 

Uleiul de argan contine in principal acizi grasi: acidul oleic, acidul alfa-linoleic, acidul palmitic, acidul stearidonic, acidul linoleic si acidul miristic. Uleiul de argan are printre cele mai mari concentratii de vitamina E.

Arborele de argan creste doar in Maroc iar uleiul de Argan este cel mai rar din lume. Este nevoie de 32 de kilograme de fructe pentru producerea unui litru de ulei de argan, adica productia a sase copaci seculari.

Proprietati:

  • efect antiinflamator
  • hidrateaza in profunzime pielea si parul
  • efect energizant
  • contribuie la buna circulatie sangvina
  • protejeaza sistemul imunitar
  • efecte pozitive asupra performantelor sexuale
  • un bun produs antirid (folosit impotriva uscarii si imbatranirii fiziologie a pielii)
  • folosit pentru ameliorarea efectelor acneei sau a varicelei
  • continutul in acid oleic al uleiului de argan este benefic in reglarea colesterolului
  • reda vigoarea si sanatatea parului fragil
  • protejeaza parul de efectul deshidratant al soarelui, apei de mare sau clorului din apa de bazin
  • intareste firul de par si este folosit ca remediu impotriva matretei sau caderii parului

 Modalitati de utilizare:

- Ingrijirea parului. Se aplica uleiul de argan pe par si pe pielea capului. Se maseaza usor pielea capului apoi se piaptana delicat parul pentru ca uleiul de argan sa fie repatizat uniform. Se impacheteaza parul intr-un prosop cald si se lasa 20 de minute sa actioneze. Se spala apoi parul cu samponul obisnuit si se clateste bine fara a mai utiliza apoi nicio masca pentru par. Vei obtine un efect matasos iar vigoarea firului de par poate fi redata. Solutia este perfecta si in cazul deteriorarii firului de par din cauza efectului deshidratant al vantului sau vopselelor din comert.

- Ingrijirea tenului. Se aplica uleiul de argan pe toata suprafata fetei si pe gat. Se lasa pentru 15 minute sa actioneze. Se sterge apoi excesul de ulei cu ajutorul unei bucati de vata sau a unei dischete demachiante. Acest tratament va lasa pielea fina si perfect hidratata.

- In masajul corpului. Dupa dus, se maseaza bine pielea cu ulei pana cand acesta intra in piele. Incalziti uleiul de argan intre palme inainte, pentru a-i facilita alunecarea pe corp. Se poate folosi un ulei de argan deja parfumat sau daca doriti sa parfumati discret uleiul de argan pentru masaj puteti adauga cateva picaturi de lavanda sau apa de trandafiri. Nu utilizati ulei de argan pe rani sau pe pielea foarte iritata.

In 1999, UNESCO a recunoscut si clasificat arborele de argan ca parte a patrimoniului mondial.

Ramane sa ii descoperiti puterile miraculoase de poveste in produse cosmetice destinate parului, fetei si corpului